Persberichten

Persberichten

Concert strijkkwartet EnAccord op donderdag 1 november

De leden van het EnAccord Strijkkwartet bundelen in hun spel energieke overtuigingskracht, hoge technische kwaliteit en een grote muzikale beleving. Door hun oog voor details in de partituur, hun uitgebalanceerde samenklank en levendige interactie vertellen zij de luisteraar een fris en intrigerend verhaal. Het ensemble kiest in haar programmering voor een combinatie van werken uit uiteenlopende stijlperiodes en streeft naar afwisseling van klankkleuren, karakters en dynamiek. Een bijzondere band heeft het EnAccord Strijkkwartet met de muziek van Felix Mendelssohn. In haar inmiddels 20-jarige bestaan heeft het EnAccord Kwartet bekendheid verworven, onder andere door het winnen van prijzen bij diverse concoursen, waaronder die in Wenen en Trondheim. In 2010 ontving het EnAccord Kwartet de Kersjes Prijs, een prestigieuze prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een uitzonderlijk talent in de Nederlandse kamermuziek. Het kwartet studeerde in Keulen bij de leden van het Alban Berg Quartett en volgde door de jaren heen talloze cursussen en masterclasses bij diverse gerenommeerde kwartetten. Het EnAccord Strijkkwartet speelde in bekende concertseries zoals
‘Het Zondagochtendconcert’ en ‘Jonge Nederlanders’ van het Concertgebouw in Amsterdam en de serie ‘SCOOP’ van het Concertgebouw in Brugge. Ook traden zij op tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam en ‘November Music 2015’ in Den Bosch.In Frankrijk was het kwartet zowel  te gast bij het ‘Festival International de Musique de Chambre en Poitou’ van cellist Guy Danel (2014), als bij ‘Festival Les Musicales d’Orient’ in Troyes (2010 en 2011), waar zij samenwerkten met Valentin Erben, cellist van het Alban Berg Quartett. Samen met saxofonist Ties Mellema, winnaar van de Nederlandse Muziekprijs, namen zij een cd op met nieuwe Nederlandse werken gebaseerd op de muziek van Prince.In februari 2018 kwam de nieuwe CD van het EnAccord Strijkkwartet uit onder de titel
 'Capriccio - Gems from the quartet literature', bij het label Etcetera Records. 
De leden van het EnAccord Strijkkwartet zijn allen werkzaam in professionele orkesten.

Concert door het Quintessenza blaaskwintet

Op 20 september start de Concertcommissie Hoeksche Waard het tweede deel van de serie 2018.

In de sfeervolle Dorpskerk van Westmaas zal een optreden worden verzorgd door het Quintessenza blaaskwintet.
Het Quintessenza blaaskwintet bestaat uit vijf jonge, enthousiaste en gedreven musici.
In 2013 ontmoetten zij elkaar voor het eerst, als studenten aan het Conservatorium van Amsterdam. Sindsdien spelen zij samen en geven regelmatig concerten door heel Nederland.
Quintessenza probeert een gevarieerd repertoire toegankelijk te maken voor een breed publiek.
Zo combineren zij werken uit de klassieke tijd, met meer hedendaagse composities en wisselen die ook af met eigen arrangementen. Ook verzorgen zij dikwijls koorbegeleidingen.
Het kwintet heeft diverse masterclasses gevolgd bij o.a. Bas Pollard en het Orlando Kwintet.
Het ensemble bestaat uit Jolanda van den Dool (dwarsfluit), Inge Ariesen (hobo), Thijs Zomer (klarinet), Lidia Olthoff (hoorn) en Eva Jansen (fagot).

Het rijk geschakeerde programma bevat werken van o.a. Gabriel Fauré (beroemde ‘Pavane’),

Paul Hindemith, Franz Danzi (tijdgenoot van Mozart), Jurriaan Andriessen (Sciarada Spagnuola), een speels werk in een klassiek klankidioom.

Naast het klassieke repertoire vertolkt het kwintet ook twee stukken uit de film “The Mission” van Ennio Morricone, ‘Brothers’ en het beroemde ‘Gabriel’s Oboe’.

Het concert vindt plaats in de Dorpskerk, Breestraat 7 te Westmaas (ingang Roolaan, gebouw De Munnik), aanvang 20.15 uur.

Toegangsprijzen: €  15,00 (inclusief koffie/thee); studenten/scholieren: € 5,00
Kaartverkoop: Boekhandel Bruna, Molendijk 4, Oud-Beijerland en via de site van de Concertcommissie: www.cchw.nl
Reserveringen: A. Stolk, telefoon (0186)661902, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het Fonds voor de Podiumkunsten, Notariskantoor Van Dorst-Dijkers te Maasdam en Galerie De OPkamer