Jaaroverzicht 2024

Donderdag 22 februari: BRACKMAN Pianotrio

Dit internationaal bekende trio is een welkome gast op kamermuziekseries in binnen– en buitenland. In 2009 werd het Brackman Trio opgericht. Door succesvolle optredens op diverse concoursen en twee cd-opnames vond het Brackman Trio al snel de weg naar de verschillende concertpodia in binnen- en buitenland. Inmiddels is het trio een veelgevraagde gast in diverse kamermuziekseries en live radioprogramma’s op Radio 4. Ook traden ze op op festivals, zoals het Orlando Festival en het International Chamber Music Festival Utrecht (IKFU). Op het programma staan trio’s van o.a. Beethoven en Schubert

Image

Zondag 14 april: 16WAD i.s.m. MAAS-MARIMBA-Trio

Een unieke combinatie van koor, vibrafoon, marimba en piano. Zestien Wad ontstond in 2001 op Vlieland. Jaarlijks programmeert dit ensemble een of twee projecten. De zangers zijn afkomstig uit alle delen van het land. Veelzijdigheid is kenmerkend voor dit ensemble. Naast klassieke koormuziek uit voornamelijk 19e en 20e eeuw, maakt het koor ook uitstapjes naar de lichte muziek en jazz. Daarnaast voerde het koor de Hohe Messe en de Johannes Passion van Bach uit. Het Maas-Marimba-Trio werd opgericht in 2012. Voor zover bekend is dit het enige trio in Nederland in deze samenstelling. Op het programma staan werken van o.a. Bob Chilcott, Edvard Grieg, Darius Milhaud en Astor Piazzolla.

Image

Zondag 2 juni: BLACK PENCIL

Hoe bijzonder is het om klassieke muziek te beluisteren met andere dan de traditionele instrumenten uit de klassieke muziek. Black Pencil, een ensemble bestaande uit 5 personen, geeft een totaal andere kleur aan de voor ons bekende muziek door het gebruik van een breed instrumentarium.
Grotesk, verrassend, avontuurlijk, contrastrijk. Met hun manier van presenteren klinkt oude muziek verfrissend nieuw en klinkt nieuwe muziek zoals je nog niet eerder gehoord hebt.

Image

Zondag 15 september: BASILY Gipsy Band

Deze internationaal vermaarde band beheerst alle stijlen van de zigeunermuziek. Ze hebben op vrijwel alle grote muziekpodia ter wereld gespeeld en met hun ontwapenende podiumpresentatie en geniale muzikaliteit het publiek altijd in vervoering gebracht. Hoogtepunten waren een gezamenlijk optreden met Stephanie Grapelli en de uitnodiging om op een privé-feest van niemand minder dan The Rolling Stones en Jeff Beck te spelen. De band, bestaande uit leden van de zigeunerfamilie Basily, laat u in ‘Het verborgen land van de zigeuners’, naast de diverse genres muziek, kennis maken met hun geschiedenis, cultuur, de taal en levensstijl van de zigeuners. Een gevarieerd programma vol met swing, romantiek, entertainment en met een lach en een traan.

Image

Donderdag 31 oktober: SAKS Saxofoonkwartet

Vier bevlogen vrouwen die hun instrument beheersen tot in de finesse en weten aan hun virtuoze spel volop emotie mee te geven. Afkomstig uit het Frysk Fanfare Orkest besloten de vier dames een kwartet te vormen en niet zonder succes. In de loop der jaren hebben ze zowel nationaal als internationaal naam gemaakt. Veelzijdig en kleurrijk, hetgeen blijkt uit hun repertoire. Zij brengen originele composities maar ook verrassende bewerkingen van klassieke en lichte muziek.

Image

Donderdag 12 december: ARISTOS Strijkkwartet

In 2019 bracht dit kwartet het publiek in extase met hun uitvoering van het 9e strijkkwartet van Dmitri Shostakovich. Alle reden voor de commissie dit briljante kwartet nogmaals uit te nodigen. Door deelname aan vele cursussen in binnen- en buitenland kreeg het Aristos Quartet de kans om samen te werken met 's werelds beste kamermuziekdocenten zoals Rainer Schmidt en leden van Cuarteto Casals, Danel Quartet en Artemis Quartet. Het Aristos Quartet trad op in concerten en festivals in Nederland, o.a. het Orlando Festival), in Duitsland (Internationales Sommerakademie Nordhorn), in Roemenië (Tiberius Festival) en in Schotland (Edinburgh Festival). Op het programma o.a. Haydn en Shostakovich.

Image
© 2024 Stichting Concertcommissie Hoeksche Waard