De Stichting Concertcommissie Hoeksche Waard zal in 2017 wederom zes concerten presenteren in een gevarieerd programma.
De concertagenda ziet er als volgt uit:

 

23 februari, ‘Trio Rodin’, viool, cello, piano. Trio Rodin (vernoemd naar de beroemde Franse beeldhouwer) behoort tot de meest veelbelovende jonge pianotrio's van dit moment. Het trio heeft concerten gegeven in Spanje, Ierland, Italië en Nederland, de kleine zaal van het Concertgebouw te Amsterdam, Ook traden zij op verschillende festivals op zoals "Het Grachtenfestival" te Amsterdam, "Festival Mas i Mas" in Barcelona, "Festival de Musica de Cámara Monteleón" (Spanje), "Kilkenny Music Festival" (Iërland). Diverse prijzen won het trio, w.o. “XI Concurs de Música de Cambra Montserrat Alavedra” in Terrassa (1e prijs), “III Internationale Concours Villalgordo del Júcar” in Albacete (2e prijs)

31 maart, Kamerkoor ‘Tiramisu’. Met Kamerkoor Tiramisu presenteert de Concertcommissie voor het eerst in haar bestaan een Passie concert. Tiramisu is een hecht ensemble, bestaande uit ca. 24 zangers en staat garant voor een hoge kwaliteit. Het koor boogt op een breed repertoire uit alle stijlperiodes met uitdagende programmeringen.

  

9 juni, Portugese avond met zangeres Magda Mendes. Een avond met een hapje en een drankje.
Magda Mendes, geboren in Lissabon, raakte al jong in de ban van de traditionele Portugese muziek die ze hoorde bij haar ouders en grootouders. Omdat Magda’s muzikale interesses de landsgrenzen van Portugal overschreden verhuisde naar Rotterdam om te studeren aan het Conservatorium aldaar. 

Magda roept met haar muziek een oud gevoel op van diepgang, weemoed en verlangen. Als een eeuwenoude boom die zijn wortels diep in de aarde boort op zoek naar voedsel, houvast, overlevering. 

Casa da Bôxa is haar eerste solowerk, een film en een cd opgenomen in het Portugese dorpje waar haar moeder vandaan komt, eigen composities geinspireerd op het Portugese platteland. Haar tweede album, Silêncio is een ode aan de Fado, het levenslied uit haar geboortestad Lissabon. Ze zingt zowel oud als nieuw geschreven Fado op een rauwe, indringende en verfijnde manier. 

Samen met guitarist/componist Ward Veenstra en percussionist Udo Demandt zal ze u tijdens dit concert meenemen op een muzikale reis door Portugal.

  

21 september, Almaro Trio, fluit, cello, harp. Het Almaro trio is opgericht in 1990.

Heleen de Witte (fluit) studeerde in Maastricht en Freiburg en sloot haar studie cum laude af.

Na jaren als remplaçant in binnen en buitenland te hebben gewerkt, is Heleen van 1991 tot 2015 vast verbonden geweest aan het Gelders Orkest. Zij maakt deel uit van moderne kamermuziek ensembles Ensemble 88 en Contraint en het Maza-Trio.

 Cellist Hugo Doesburg studeerde in Alkmaar en Maastricht.

Hij maakt o.a. deel uit van het ensemble het Maza ensemble en met enkele leden uit het Gelders Orkest vormt hij salonorkest zoethout.
Reinilde Buys studeerde in Den Haag bij Edward Witsenburg. 

Als ensemblelid  werkte zij bij het Collegim Musicum Judaiicum o.l.v. Chaim Storosum en vormt zij met Yolanda Davids het harpduo Arpa -Doppia. Als harpiste speelde zij in diverse Musicalproducties van Joop van den Ende.

 

 19 oktober, Sander Sittig, pianorecital. Al tijdens zijn studie debuteerde Sander Sittig in het Concertgebouw in Amsterdam en De Doelen in Rotterdam. Na het winnen van prijzen op diverse internationale pianoconcoursen begon een carrière die hem door heel Europa en daarbuiten voerde.

 Sander Sittig heeft solorecitals gegeven in het Concertgebouw in Amsterdam, de Doelen in Rotterdam en op talrijke andere podia in binnen- en buitenland.

Sander Sittig maakte CD’s als solist (werken van Mozart) en kamermuziekspeler en trad veelvuldig op voor radio en televisie. Hij is als pianist verbonden aan The International Holland Music Sessions (Bergen), Crans-Montana Classics (Zwitserland), iClassical Academy (internet-masterclasses), de Boris Goldstein Violin Competition (Bern) en diverse andere masterclasses en zomeracademies.
Hoogtepunt van het concert zal zijn een uitvoering van de ‘Schilderijententoonstelling’ van Moussorgsky met de bijbehorende schilderijen


23 november, Kamermuziek Ensemble Nederland, klarinet, viool, cello, harp.
In de lente van 2015 werd het Kamermuziek Ensemble Nederland opgericht door klarinettiste Marieke Vos, harpiste Anneleen Schuitemaker, violiste Elise Besemer en cellist Jonathan van IJzerlooij. Allen afkomstig van de conservatoria van Amsterdam en Den Haag. Zij spelen kamermuziek van duo tot kamerorkest, daarbij betrekken zij collega musici voor de grotere bezettingen. “Dit ensemble is ontstaan uit nieuwsgierigheid naar de mogelijkheden van onze instrumenten in deze samenstelling. Door juist ‘het ongebruikelijke’ aan te gaan open je deuren en ontstaan er de mooiste dingen”. Een flexibel ensemble met een vaste kern.

 

Toegangsprijzen losse kaarten: € 13,00; studenten/scholieren: € 5,00
Vriendenpas (passe-partout) € 52,50
Kaartverkoop: VVV Hoeksche Waard, Waterstal 1, Oud-Beijerland, telefoon (0186)616000
en via de site van de Concertcommissie:
www.cchw.nl
Reserveringen: A. Stolk, telefoon (0186)661902, e-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 Meer informatie over kaartverkoop, concerten en de musici is te vinden op de website van de Concertcommissie: www.cchw.nl

 

Deze serie wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten en
notariskantoor Van Dorst-Dijkers en Galerie ‘De Opkamer’.