15 februari: Barokensemble Main-tenu
Belangrijk vindt Main-tenu dat er interactie plaatsvindt tussen publiek en muzikanten! Dat maakt de concertjes van Main-tenu extra leuk. De enthousiaste musici geven altijd  zelf uitleg over de muziek, componist, maar ook over hun instrumenten. U krijgt ook altijd gelegenheid om vragen te stellen over de muziek, uitvoeringspraktijk of hun barok instrumenten. Dat ze daarbij zichtbaar met zeer veel plezier en enthousiasme muziek maken, met elementen van improvisatie en af en toe 'muzikaal uit hun bol gaan'  maakt deze concertjes extra de moeite waard. Commentaar achteraf van enkele bezoekers: "Sinds een jaar of 5 niet meer zo'n concert meegemaakt." en: "Was geweldig! Gaaf dat mensen zó  één zijn met het instrument!" 
​De naam Main-tenu refereert aan woorden als vasthouden, zoals je een instrument vasthoudt, maar ook woorden als behouden en beschermen.

​De musici staan borg voor een uitvoering vol levendigheid met originele interpretaties, en  afwisselende programma's. 

12 april: Trio Rodin

Opgericht in 2011 in Utrecht met als doel zich te richten op een professionele loopbaan in de kamermuziek met pianotrio repertoire, nam het Trio deel aan verschillende cursussen en masterclasses gehouden door gerenommeerde musici, o.a Kees Hulsmann, Rita Wagner, Alan Weiss, Dora Schwarzberg, Klara Wurtz, Paolo Giacometti, Lis Perry, Mirabela Dina, Sebastián Colombo, Cibrán Sierra (Cuarteto Quiroga), Storioni Trio en het Osiris Trio. Tevens hebben zij een masteropleiding gevolgd in de “Scuola superiore internazionale di musica da camera del Trio di Trieste” in Duino (Italië) bij het prestigieuze Italiaanse Trio di Parma. Het trio richt zich op het presenteren van grote werken uit de kamermuziekliteratuur in een breed scala van stijlen, van klassieke tot hedendaagse muziek. In deze richting hebben ze deel genomen aan de "Gaudeamus muziekweek", een festival opgedragen aan de contemporaine muziek. ​De afgelopen jaren won het drietal prijzen op verschillende internationale concoursen zoals “XI Concurs de Música de Cambra Montserrat Alavedra” in Terrassa (1e prijs), “III Internationale Concours Villalgordo del Júcar” in Albacete (2e prijs), “Josep Mirabent i Magrans” in Sitges (2e prijs).Ze zijn regelmatig te beluisteren op nationale en internationale radiozenders zoals “Radio 4” (Nederland), "Catalunya Música" en "RNE" (Spanje), "France Musique" (Frankrijk), WDR en Deutschland Radio Kultur (Duitsland), RAI (Italië)... Inmiddels is Trio Rodin een gerenommeerde kracht in de wereld van de kamermuziek. Een fraai bewijs daarvan is het feit dat hun eerste album al twee keer op rij tot één van de “Favourite Album's” van de maand door NAXOS is verkozen. Een cd vol muziek van Enrique Granados, wiens honderdste sterfdag in 2016 wordt herdacht.

7 juni: Pianoduo Blaak

Het Pianoduo Martijn en Stefan Blaak behoort tot de top van pianoduo’s van hun generatie.De cum laude afgestudeerde broers concerteren op vele podia in o.a. Nederland, Duitsland, België, Oostenrijk, Spanje, Italië, Frankrijk en de de Verenigde Staten. Regelmatig zijn Martijn en Stefan Blaak te gast tijdens internationale festivals, zoals het Grachtenfestival Amsterdam, Le Festival international d'art lyrique d'Aix-en- Provence (Frankrijk), Green Lake Festival (Verenigde Staten), Sächsisches Mozartfest, Leipziger Klaviersommer.Werken van o.a. Chiel Meijering, Diderik Wagenaar, Francis Shaw en David Rowland werden door het pianoduo in première gebracht. Concerten van hen werden uitgezonden voor radio en tv door omroepen als NTR, AVRO, TROS, VPRO, Concertzender, Westdeutsche- en Bayerische Rundfunk, RAI, Radio Klara en Radio France. Martijn en Stefan ontvingen “De Voorziening”, een beurs voor jonge excellerende musici. Mede in het kader hiervan studeerden zij bij Ton Hartsuiker. Tevens concerteerden zij in de beroemde serie “Het Zondagochtendconcert” in het Amsterdamse Concertgebouw, dat tevens live werd uitgezonden voor Radio 4. Op hun CD “Stadium” speelt het pianoduo Martijn en Stefan Blaak werken voor twee piano's van o.a. Brahms en Debussy. Hun tweede CD “Vesalius” bevat werken voor piano vierhandig van Ravel, Rachmaninoff en Swerts.